Homostel belaagd en bespuugd in Amsterdam

Homostel aangevallen in Amsterdam

Homostel is aangevallen in Amsterdam : Paasweekeind hoort normaal gesproken een weekend te zijn wat gevuld is met liefde, hoop en vrede. Helaas is dit niet vanzelfsprekend voor iedereen en kan het nog wel eens mislopen. Dat is ook het geval geweest voor een gay koppel in Amsterdam. Waar zij doodnormaal boodschappen dachten te doen, zagen een groep jongens de kans schoon om het koppel te mishandelen.

Intolerantie

De homostel dat is aangevallen in amsterdam liepen naar de supermarkt toen zij de groep jongens tegenkwamen. Uit het niets begonnen de jongens hun uit te schelden. Het stelletje besloot te filmen zodra zij doorhadden dat ze aangevallen werden. De groep jongens was het hier niet mee eens en gaven een van de twee een trap. Het stelletje wist 112 te bellen, maar de daders waren al gevlucht toen zij aankwamen. Eenmaal vertrokken durfde twee van de belagers weer langs te komen, ditmaal op een scooter. Terwijl zij langsreden besloten zij het koppel nog even in het gezicht te spugen. Een persoon uit de groep heeft zich durven melden bij de politie. Hij is nog maar 15 jaar en wordt nu verdacht van belediging. Er loopt tevens ook nog een schorsing voor een eerdere zaak.

Ondenkbare discriminatie

In een wereld waar we al zo ontwikkeld zijn, waar we steeds meer van elkaar accepteren, waar we steeds meer onszelf kunnen zijn, is het ondenkbaar dat je op straat nog steeds aangevallen kan worden om je seksualiteit. Deze homostel is aangevallen en gediscrimineerd in Amsterdam. Je zou bijna denken dat je een dubbelleven moet leiden om gelukkig te kunnen zijn. Maar dat is natuurlijk niet zo. Iedereen moet elkaar in zijn waarde laten. Als het jou geen pijn doet, waarom zou je die persoon dan wel pijn moeten doen?

Discriminatie

Het niet tolereren van de seksuele geaardheid is een vorm van discriminatie. Als werkgevers jou hierom weigeren hebben ze geen poot om op te staan. Maar ook het mishandelen van mensen puur door hun seksuele voorkeur is natuurlijk niet de bedoeling. Mishandelen opzich is al niet de bedoeling.

Seksuele geaardheid is niet het enige waar op gediscrimineerd kan worden. Vaak wordt er ook gediscrimineerd op geslacht, herkomst of geloof. We kunnen blijkbaar niet accepteren dat iemand anders is dan onszelf. Er zijn verschillende momenten waarop we te maken kunnen krijgen met discriminatie. Een van deze momenten is tijdens een sollicitatie.

Weigering wegens discriminatie

Een werkgever mag jou nooit weigeren op basis van discriminatie. Huidskleur, geloof, land van herkomst, seksuele geaardheid, het zijn allemaal eigenschappen waar een werkgever niks over mag zeggen. Het is alleen wel de vraag, tijdens een sollicitatie, of je wel degelijk op een van die punten afgewezen bent. Een werkgever is niet verplicht om jou te vertellen waarom je niet gekozen bent. Het wordt een ander geval wanneer je ontslagen wordt. Hier moet een geldige reden voor zijn, en deze reden moeten zij kunnen onderbouwen. Wanneer zij deze reden niet kunnen vertellen, of kunnen onderbouwen, kun je hulp inschakelen. Mogelijk is jouw ontslag dan niet rechtsgeldig.

Gelijke rechten

We leven in een democratisch land en iedereen is gelijk in 2020. Een man heeft niet meer rechten dan een vrouw, een atheïst heeft net zoveel recht op vrije dagen als een Christelijke, en iemand met kleur heeft net zoveel rechten als een blanke. Wanneer je vermoed dat iemand jou anders behandeld gebaseerd op jouw herkomst, geloof, seksualiteit, of huidskleur, noemen we dit discriminatie. Maar ook zwangere vrouwen kunnen gediscrimineerd worden. Stel je voor, jouw bedrijf draait de laatste tijd niet zo goed en je moet mensen gaan ontslaan. Kies je dan die persoon die elke dag trouw naar zijn werk komt en overuren draait, of kies je dan voor de zwangere vrouw die thuis zit en op dit moment toch geen werk levert? Soms willen werkgevers nog wel eens kiezen voor de zwangere vrouw, maar dit mag helemaal niet. Ook dit is een vorm van discriminatie.

Juridische hulp

Er zijn dus veel verschillende manieren om iemand te discrimineren. Hopelijk krijg je hier zelf nooit mee te maken, maar je weet nooit hoe andere mensen reageren.Deze Homostel is aangevallen in Amsterdam, maar het kan overal gebeuren. Het kan dan wel eens gebeuren dat je juridische hulp wilt inschakelen. Dit kan zijn om een ontslag tegen te gaan, maar ook om je bij te staan tijdens een rechtszaak tegen mensen die jou aangevallen hebben. Het is niet niks om gediscrimineerd te worden.

Je kunt hier in zeldzame gevallen lichamelijke schade aan overhouden, maar het gebeurt vaker dat je hier mentale schade aan overhoudt. Denk hierbij aan het zelfvertrouwen wat een klap krijgt of de zelfwaarde die omlaag gaat. Je voelt je vaak niet meer zeker van jezelf en hebt het gevoel dat je kwetsbaar bent. Het is dan ook niet erg om juridische hulp te vragen. Hierdoor sta je sterker in je schoenen en heb je altijd iemand die het woord voor jou kan doen.

Wanneer moet je aangifte doen?

In principe hoort het wel duidelijk te zijn wanneer je aangifte moet doen. Als jij, net zoals het stelletje in het verhaal hierboven, aangevallen wordt moet je meteen aangifte doen. Alleen door aangifte te doen kunnen de aanvallers gepakt worden en kan discriminatie gestopt worden. Als deze mensen nooit gepakt worden zullen zij nooit stoppen. Bij een discriminatie wat tot ontslag leidt is het niet noodzakelijk om aangifte te doen, maar is het wel slim om dit aan te vechten met een advocaat. Meestal kun je een zaak in discriminatie wel winnen als je zeker weet dat dit de enige reden is voor jouw ontslag.

Deel deze artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *