Arbeidsovereenkomst zonder handtekening toch proeftijd

arbeidsovereenkomst

Arbeidsovereenkomst: Een Transportbedrijf mocht een vrachtwagenchauffeur in zijn proeftijd ontslaan. Volgens de vrachtwagenchauffeur was geen proeftijd overeengekomen omdat hij de arbeidsovereenkomst niet had ondertekend.

Doorslaggevend voor de kantonrechter van de rechtbank Amsterdam was echter dat de werknemer akkoord was met de inhoud van de arbeidsovereenkomst, wist van het proeftijdbeding en daartegen geen bezwaar had gemaakt. De proeftijd is daarmee schriftelijk overeengekomen en rechtsgeldig. Het bedrijf hoeft de vrachtwagenchauffeur niet weer aan het werk te laten of loon door te betalen. Overigens had de vrachtwagenchauffeur, ook als de proeftijd niet geldig was, waarschijnlijk niet kunnen terugkeren.

De chauffeur weigerde een bepaalde route-app te gebruiken en was daardoor niet echt beschikbaar voor werk. Wel moet het transportbedrijf hem de uren betalen die hij voor het bedrijf werkte in juli 2019.

Zit jij ook in een lastige situatie waar je juridische hulp nodig hebt m.b.t. werk dan heb je een specialist nodig op gebied van arbeidsrecht en ondernemingsrecht.

Het is altijd aan te raden om een contract op te stellen. Dit zorgt ervoor dat de rechten van beide partijen gewaarborgd wordt. Een CAO is overigens niet een vanzelfsprekendheid. Niet alle branches hebben een CAO in hun arbeidsovereenkomst. Spreek altijd met een specialist indien je twijfelt of als je werkgever je geen contract wilt aanbieden.

Deel deze artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *